Karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?

Öğrencileri başarıyla dolu bir eğitim yılı geçirenleri sevindirecek bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Başarı Teşvik Programı kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, başarılarına karşılık ödüllendirilecek. İşte detaylar:

Karne Hediyesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başkan Erdoğan tarafından müjdelediği başarı teşvik programının başvuru detayları henüz netleşmedi. Ancak, Aile ve Gençlik Bankası tarafından fonlanması beklenen karne hediyesi ile başarı ödülünün, 6800 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor. Başvuru detayları açıklandığında haberimiz güncellenecektir.

Başarı Teşvik Programı'ndan Kimler Faydalanacak?

"3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız."

Başarıya Göre Kim Ne Kadar Alacak?

  • Sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara net asgari ücretin %60'ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak.
  • LGS kapsamında yüzde 5'lik dilime giren öğrenciler başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin iki katına varan tek seferlik başarı desteği elde edebilecek.
  • Meslek lisesi mezunları, bir işe girmesi durumunda üç ayda bir dört defaya mahsus olmak üzere toplam net asgari ücret kadar destek alacak.
  • Üniversitede not ortalaması 85 ve üzerinde olan öğrencilere net asgari ücret kadar destek verilecek.

Başarı Teşvik Programı, hem öğrencilerin eğitimine katkı sağlamayı hem de ailelerin ekonomik koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Başvuru detayları netleştikçe haberimizden takip edebilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber