Kazım Koyuncu kimdir, neden öldü?

Kazım Koyuncu, Karadeniz müziğine gönül vermiş ve bu alanda önemli izler bırakmış bir isim olarak hafızalarda yer edinmiştir. Resmi kayıtlara göre 10 Mayıs 1972'de dünyaya gelen sanatçı, aslında 7 Kasım 1971'de Artvin'in Hopa ilçesindeki Yeşilköy'de doğmuştur. Cavit Bey ve Hüsniye Hanım'ın altı çocuğundan beşincisi olarak gelen Koyuncu, çocukluğunu masallar ve türküler eşliğinde geçirmiştir. Trabzonspor taraftarı olan Koyuncu, müziğe olan tutkusunu mandolinle başladığı ortaokul yıllarında keşfetmiş ve ilerleyen dönemlerde bu tutkuyu mesleğine dönüştürmüştür.

Müzik Kariyerinin Başlangıcı

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne kayıt yaptıran Koyuncu, sanat hayatına ağırlık vermek amacıyla akademik eğitimini ikinci plana atmıştır. 1992 yılında "Dinmeyen" adlı müzik grubunu kurarak profesyonel müzik hayatına atılmıştır.

Koyuncu'nun Vefatı

2004 yılında testis kanseri teşhisi konulan Koyuncu, bu zor dönemde dahi müziği bırakamamış ve konserlerine devam etmiştir. Ancak 2005 yılının Haziran ayında kanserin akciğerlere yayılması sonucu hayata gözlerini yummuştur. Ölümünün ardından 16. yılında, hayranları ve sevenleri tarafından saygı ve özlemle anılmaktadır. Koyuncu'nun mirası, müzikseverler ve Karadeniz kültürü için vazgeçilmez bir hazine olarak kabul edilmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber