KFC İsrail malı mı? KFC hangi ülkenin, kimin malı?

Son zamanlarda popüler bir konu haline gelen "KFC'nin kökenleri" konusu, tüketicilerin ve meraklıların yoğun ilgisini çekiyor. Özellikle bazı iddiaların ortaya atılması sonucunda, bu konuda detaylı araştırmaların yapılmasına neden olmuştur. İşte, KFC'nin kökenleri hakkında tüm detaylar...

KFC İSRAİL MALI MI?

Bu sorunun cevabı net: Hayır. KFC, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı olan Kentucky eyaletinde 1930 yılında kurulmuştur. Özellikle tavuk yemekleriyle bilinen bu fast food zinciri, yıllar içinde tüm dünyada büyük bir popülerlik kazanmıştır. Global bir marka olarak birçok ülkede şubelere sahip olan KFC, Amerikalı bir markadır.

KFC'NİN SAHİPLİĞİ KİMDE?

KFC'nin sahibi olan Yum! Brands, 1997 yılında PepsiCo'dan ayrılarak kendi yoluna gitmeye karar vermiş ve Tricon Global Restaurants Inc. adını almıştır. Yum! Brands, aynı zamanda Pizza Hut ve Taco Bell gibi ünlü fast food markalarının da sahibidir.

Türkiye'de ve birçok farklı ülkede lezzetli tavuk yemekleri sunan KFC, menüsündeki farklı lezzetlerle tüketicilerin beğenisini kazanmayı sürdürüyor. Ancak kökeni ve sahipliği hakkında zaman zaman ortaya atılan iddialar, markanın Amerika kökenli olduğunu değiştirmiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber