KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 SON DURUM: Temmuz Ayı Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Kadar Olacak? Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır?

Temmuz zammını dört gözle bekleyen memur ve emeklilerin kıdem tazminatı tavanı 2024 güncellendi. Yılın ikinci zammı için geri sayıma geçen çalışanlar kıdem tazminatı tavan hesaplamaya başladı. Enflasyon beklentisi tüm hesapları değiştirdi. Peki, kıdem tazminatı nasıl alınır? İşte kıdem tazminatı tavanı 2024..

Milyonlarca vatandaşın gündemine giren kıdem tazminatı güncellendi. Her yıl ocak ve temmuz aylarında zam gören emekli ve memur maaşlarına paralel olarak yükselen kıdem tazminatı son dakika gelişmesi geldi. Çalışan kesiminde oldukça önemli olan kıdem tazminatı alma şartları belirlendi. 3 Temmuz Çarşamba günü açığa çıkacak memur ve emekli zammıyla birlikte değişecek olan kıdem tazminatı yükselişe geçti. Peki, kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak? İşte kıdem tazminatı tavanı 2024..

KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024

1 Ocak 2024 tarihinden bu yana uygulanan kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 TL 58 kuruş olarak işlem gördü. 2024 temmuz ayına girişle birlikte değişecek olan kıdem tazminatı tavanı 2024 olası zam oranına göre hesaplandı. 2024 temmuz ayında yüzde 20,34'lük artışa birlikte kıdem tazminatı tavanı 42 bin 189 TL 49 kuruşa yükseldi. Kesin rakamın belirlenmesi için gözler 3 Temmuz Çarşamba gününe çevrildi. TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamının kesinleşmesiyle kıdem tazminatı tavanı netleşecek.

KIDEM TAZMİNATI NASIL ALINIR?

6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesinin ardından nihai rakama göre yeni kıdem tazminatı alınacak. Kıdem tazminatı nasıl alınır işçinin işten ayrılırken hak ettiği en son brüt ücreti esas alınarak hesaplama yapılıyor. İşçiye iş yerinde geçirdiği her bir yıl için 30 günlük brüt ücreti tutarında ödeme yapılıyor. Son çalıştığınız kurumda 5 yılınız dolduysa sadece 5 yıllık kıdem tazminatını hak etmiş oluyorsunuz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber