KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINIRSA NE OLUR? Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 85 Milyonun Kimlik Bilgileri Çalındı Mı?

KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDI SON DAKİKA / Milyonları harekete geçiren flaş gelişme geldi. 108 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı. BTK son dakika gelişmesi ardından Google devreye girdi. Peki, 85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? Kimlik bilgileri çalınırsa ne olur? İşte yanıtı..

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kimlik bilgileri çalındı gelişmesi ardından milyonlarca vatandaş için araştırmalar hızlandı. Cep telefonu numaralarından ev adreslerine kadar birçok kişisel verinin çalındığı gündeme geldi. BTK bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) Google ile iletişime geçtiği söylendi. USOM dosyaların acil koduyla kaldırılmasını talep etti. Peki, 85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? Kimlik bilgileri çalınırsa ne olur? İşte yanıtı..

85 MİLYONUN KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDI MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı yönündeki iddiaları doğruladı. Abdülkadir Uraloğlu açıklamasında, "Pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi" dedi.

KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINIRSA NE OLUR?

Bilgisayar korsanları tarafından çalınan verilerin karanlık ağa düşebileceği biliniyor. Bilgisayar korsanları çalınan verilerinizi zararlı sitelerde satabiliyor. Yenilenmiş TC, Adres, GSM No gibi bilgilerin çalındığı biliniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber