Kira artış sınırlaması ne zaman sona eriyor? Kira yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor mu? İşte son açıklama...

Konut ve işyeri kiralarındaki fahiş artışları engellemek amacıyla getirilen %25 kira zammı sınırlaması uygulaması, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un daha önceki bir açıklamasında, konut kira artışı için belirlenen %25 üst sınırın devam edeceğini belirtmesi, kira artışlarıyla ilgili belirsizliği giderdi.

Sosyal medya ve bazı platformlarda kira artış sınırlamasının kaldırılacağı yönünde çıkan iddialara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada yalanlama geldi. Bazı kaynaklarda yer alan bilgiler, uygulamanın kaldırılacağı iddiasını içeriyordu. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda, bu iddiaların manipülasyon içerdiği vurgulandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, daha önce yaptığı bir açıklamada, "Geçen yılki süreye 1 Temmuz dahildi. 2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak." ifadelerini kullanarak kira artış sınırlamasının devam edeceğini duyurmuştu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı bir toplantıda yaptığı konuşmada, kira artış sınırlamasının sona ermesine yakın bir tarihte yeniden gözden geçirileceğini ifade ettiği belirtildi. Ancak herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı ve henüz bir karar alınmadığı vurgulandı.

Bu bağlamda, kira artışı %25 sınırlaması halen devam ediyor ve belirlenen süre içerisinde geçerliliğini koruyacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında %25 üst sınır uygulanmaya devam edecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber