Kira Beyannamesi 2024 Hazır Beyan: Kira Beyannamesi Nasıl, Ne Zaman Verilir? Kira Gelir Vergisi Beyannamesi

Kira beyannamesi 2024 araştırmaları hızlandı. Şubat ayının son günlerinin gelişiyle gözler kira beyannamesi detaylarına çevrildi. Mart ayına girilirken vergi beyanında ilk ödeme tarihi belli oldu. Peki, kira beyannamesi nasıl, ne zaman verilir? İşte kira gelir vergisi beyannamesi 2024 detayı..

Kira beyannamesi nasıl verilir sorusuna odaklanan vatandaşlara son detay geldi. Vergi mükelleflerinin ödeyeceği kira beyannamesi son durum gündeme geldi. Mart ayında ödenmeye başlayacak olan kira gelir vergisi için beyannameler Anlaşmalı Banka Kartı - Kredi Kartı ile Ödeme bölümünden anlaşmalı banka kartı, veya kredi kartı ile ödenebilecek. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir? Kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte kira beyannamesi 2024 ödeme..

KİRA BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Kira beyannamesi ne zaman verilir merak edenler için hemen söyleyelim ki kira geliri elde edenler her yıl mart ayında Maliye’ye beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliri beyannameleri 1 Mart 2024 ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında veriliyor. Mart ayının birinci gününden son gün olan 31 Mart akşamına kadar verilmesi gerekiyor. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.

KİRA BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR?

Kira beyannamesi nasıl verilir yanıtı şöyle; Beyannamenin onaylanmasının ardından veriliyor. Vergiler "Hazır Beyan Sistemi üzerinden Anlaşmalı Banka Kartı - Kredi Kartı ile Ödeme bölümünden anlaşmalı banka kartı, veya kredi kartı ile ödenebiliyor. Ödeme işlemi tamamladıktan sonra ödeme belgesini kişi tarafından alınabiliyor. Karşınıza çıkan ekranda yer alan “Ödemelerim ve Alındılarım” bölümünden ödenen vergileri görüntüleyebilirsiniz. Öte yandan mükellefler vergilerini Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması olan gib.gov.tr internet sitesi, banka şubeleri ya da PTT iş yerlerinden ödenebiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber