Kış Çorbaları Nasıl Yapılır?

Soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de besleyici özellikleriyle sağlığınıza katkı sağlayacak çorbalar, sofraların vazgeçilmezi olur. Kış çorbaları, genellikle mevsim sebzeleriyle hazırlanır ve besleyici, doyurucu özellikleriyle dikkat çeker. İşte, bazı popüler kış çorbalarının tarifleri...

Kış çorbaları, vücuda enerji verirken, bağışıklık sistemini de güçlendiren tariflerle doludur. Mevsim sebzelerini kullanarak, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorbalar, sağlıklı ve doyurucu bir öğün alternatifi sunar.

1. MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havu
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su veya sebze suyu
  • Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

  1. Soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  2. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Soğanın üzerine ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  3. Mercimekleri yıkayıp, karışıma ilave edin.
  4. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
  5. Çorbayı bir el blenderiyle pürüzsüz hale getirin, ardından tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.


2. KIVIRCIK LAHANA ÇORBASI
Malzemeler:

  • 1/2 küçük boy kıvırcık lahana
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı sebze suyu veya su
  • Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

  1. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  2. Havuç ve patatesi doğrayıp soğanın üzerine ekleyin, karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  3. Lahanayı ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.
  4. Üzerine suyu ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
  5. Lahana yumuşadığında tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.


3. DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:

  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sebze suyu veya su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
  2. Domatesleri kabuklarını soyup doğrayın ve soğanın üzerine ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak pişirin.
  3. Suyu ve şekeri ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  4. Karışım kaynadıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz hale getirin.
  5. Çorbanın kıvamı çok yoğun olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  6. Tuz, karabiberle tatlandırın ve sıcak olarak servis edin.

4. KABAK ÇORBASI
Malzemeler:

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su veya sebze suyu
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:

  1. Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  2. Kabak ve patatesi doğrayıp soğanın üzerine ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  3. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
  4. Çorbayı bir el blenderiyle pürüzsüz hale getirin.
  5. Tuz, karabiber ve nane ile tatlandırın.
  6. Çorbanın üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Kış Çorbaları Yemek Tarifi nasıl yapılır?
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber