KIYIR KIYIR EV YAPIMI BAKLAVA TARİFİ: En Pratik Baklavalık Yufka İle Baklava Malzemeleri! Ramazan Bayramı Ev Yapımı Baklava Tarifi

11 ayın sultanı Ramazan ayının bitişiyle hanelere bayram sevinci geldi. 2024 Ramazan Bayramında misafirlerine ikram edeceği ev yapımı baklava tarifi arayan vatandaşlar için en pratik yöntem geldi. Çok sayıda vatandaşın kıyır kıyır baklava tarifi araştırması yanıt buldu. İşte en güzel bayram baklava tarifi..

2024 Ramazan Bayramı öncesi bayram tatlısı arayışında olan vatandaşlara en leziz tarif geldi. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramının olmazsa olmazı baklava tarifi araştırılmaya başladı. Bayrama özel hazır yufkadan baklava nasıl yapılır merak eden vatandaşlar için en pratik yöntem geldi. İster hamurunuzu kendiniz açabileceğiniz isterseniz de baklavalık yufka ile baklava yapabileceğin en leziz yöntemi sizler için derledik. Peki, evde baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu? İşte damak çatlatan bayram ev yapımı baklava tarifi..

EV YAPIMI BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER:

Şerbeti İçin;

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamuru İçin;

3,5 su bardağı un

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı sirke

Çay kaşığı ucu ile Tuz

Arası İçin:

2 su bardağı ceviz kırığı

Üzeri İçin;

250g tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

EVDE BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Evde baklava nasıl yapılır ilk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Limon suyu ekleyin.

Baklava hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru streçleyip 30 dakika kadar dinlendirin.

Hamuru ilk önce eşit şekilde 3 parçaya ayırın. Her parçayı 9 parçaya ayırın. Böldüğünüz parçaları dıştan içe doğru yoğurup beze haline getirin. Toplamda 27 adet beze olacak.

Bezeleri tek tek alıp nişasta serpilmiş tezgahta merdaneyle açın. Aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. 9 kat hamuru tepsi boyutundan biraz büyük olacak şekilde açın.

İlk 9 katı tepsiye yerleştirip arasında ceviz ya da Antep fıstığı koyun. Diğer 9 bezeyi de aynı şekilde açıp nişasta serpin. Üst üste yerleştirin.

Hamuru tekrar katlarına ayırıp tepsiye yerleştirin. Tepsiye yerleşen hamurların üzerine ceviz kırığı serpin. Son 9 bezeyi aynı şekilde yapın.

Baklava nasıl kesilir ilk önce 4 parçaya bölün. Daha sonra bu 4 parçayı küçük üçgenlere ayırın. En son eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karıştırıp üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında 1 saat kadar pişirin. Baklava şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu soğuyan şerbeti baklavanın üzerine güzelce yayın. Herkese afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber