Knorr hangi ülkenin, kimin markası? Knorr İsrail malı mı?

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Knorr'un menşei, gündeme gelen son gelişmelerle birlikte merak edilmeye başlandı. Peki, Knorr İsrail malı mı? Hangi ülkenin ve kimin markası? İşte, Knorr hakkındaki tüm detaylar...

Knorr Hangi Ülkenin Markası?

Gıda sektöründe köklü bir geçmişe sahip olan Knorr, aslında Alman kökenli bir markadır. 19. yüzyılın sonlarına doğru, gıda uzmanı Carl Heinrich Knorr tarafından Almanya'da kuruldu. Kuruluş amacı, insanlara besin değeri yüksek ve lezzetli yiyeceklerin hazırlanmasında yardımcı olacak ürünler sunmaktı. Kısa süre içinde tüm dünyada tanınan bir marka haline gelen Knorr, 87 ülkede satışa sunulmaktadır.

Knorr markasını, global bir gıda ve temizlik ürünleri şirketi olan Unilever satın almıştır. Unilever, dünya genelinde birçok tanınmış markanın sahibidir. Bu markalardan bazıları şunlardır: AXE, Becel, Cif, Domestos, Dove, Lipton, Vaseline, Yumoş, Algida, Calve, Carte Dor, Clear, Fruttare, Max, Rinso, Cif, Elidor ve Sana.

Sonuç olarak, Knorr İsrail malı değildir. Knorr, Alman kökenli bir marka olup, günümüzde Unilever şirketine aittir. Gündeme gelen bilgiler ışığında, markaların menşeine dair doğru bilgilere ulaşmanın, doğru ve tarafsız kaynaklardan bilgi edinmenin önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber