KOTON halka arz mı oluyor? KOTON ne zaman halka arz olacak?

Türkiye'nin önde gelen giyim markalarından biri olan Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş., taslak izahnamesini Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) sunarak halka arz sürecini başlattı. Rotaborsa'nın haberine göre, halka arz sonrası şirket paylarının halka açıklık oranı %45 olacak ve fiyat istikrarı işlemleri planlanıyor. Ancak bu işlemlerin detayları, onaylı izahnamede belirlenecek.

Şirket, halka arzdan elde edilecek geliri, işletme sermayesinin finansmanı ve mağaza/depo/teknoloji yatırımları için kullanmayı planlıyor. Koton'un bu adımı, şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda finansman olanaklarını genişletme ve yeni yatırımlar yapma hedefini yansıtmaktadır.

Halka arzın, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşmesi planlanıyor. Tahminlere göre, halka arzın 2024 yılı ilk çeyreği içinde gerçekleşeceği belirtiliyor. Bu süre zarfında, yatırımcılar ve piyasa takipçileri, Koton'un halka arz süreci ve izahname detayları hakkında güncel bilgileri izlemeye devam edebilirler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber