KPSS 2023/2 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS sonuç ekranı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2023/2 tercih sonuçları için adaylar geri sayıma geçti. 20-27 Aralık tarihleri arasında tercihlerini tamamlayan adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan sonuçları heyecanla bekliyor. Peki, KPSS 2023/2 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

27 Aralık tarihine kadar tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, şimdi gözlerini ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranına çevirmiş durumda. KPSS 2023/2 tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ise merak konusu.

KPSS 2023/2 tercih sonuçları, tercih dönemi sona erdikten sonra genellikle 10 gün içinde açıklanmaktadır. Bu nedenle, tercih işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçların yaklaşık 10 gün içinde adaylarla paylaşılması beklenmektedir.

Adaylar, sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca, yerleştirme bilgileri ve sonuçlar ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra, bu bilgiler Bakanlığa elektronik ortamda da iletilmiş olacaktır.

KPSS 2023/2 tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar, yerleştirildikleri veya yerleştirilemedikleri pozisyonları öğrenecek ve kariyer planlamalarını buna göre güncelleyebileceklerdir.

KPSS 2023/2 TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber