KPSS ORTAÖĞRETİM PUAN HESAPLAMA 2024: KPSS kaç nete kaç puan gelir?

15 Eylül Pazar günü yapılan KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevapları açıklandı. Memurluk sınavına giren lise mezunları sorulara verdiği doğru ve yanlış cevap sayılarını hesaplamaya başladı. Bu noktada ortaöğretim KPSS'den kaç puan alacağını merak eden adaylar için hesaplama yapıldı. İşte ortaöğretim KPSS puan hesaplama tablosu..

KPSS ortaöğretim puan hesaplama 2024 araştırması yapan adaylar son duruma odaklandı. 15 Eylül Pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu soru ve cevapları yayınlandı. Sınava katılan adaylar ÖSYM kitapçığına göz atarak olası puanlarını ve netlerini hesaplamaya koyuldu. 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 sorudan oluşan sınav için hesaplama yapıldı. Peki, KPSS kaç nete kaç puan gelir? İşte ortaöğretim KPSS puan hesaplama..

KPSS ORTAÖĞRETİM PUAN HESAPLAMA 2024

KPSS ortaöğretim sınavında adayın sorulara verdiği doğru ve yanlış cevaplar belirleniyor. Her doğru cevap bir puan kazandırıyor. Her yanlış cevap ise doğru cevap sayısını etkiliyor. KPSS oturumlarında 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor. Toplam doğru sayısının dörtte biri kadar yanlış cevap sayısı çıkarılarak net doğru sayısı bulunuyor. Örneğin Genel Yetenek testindeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanınız bulunuyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden yapmış olduğunuz net sayısına göre standart puan cetveli oluşuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber