KPSS SINAV TARİHLERİ 2024: KPSS KPSS Alan Bilgisi Sınavına Kimler Girebilir? KPSS Alan Bilgisi Hangi Oturuma Girmeliyim?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans başvuruları devam ederken çok sayıda aday alan bilgisi sınavına odaklandı. 3-15 Mayıs tarihlerinde başvuru yapacak olan adaylar KPSS alan bilgisine kimler girer sorusuna yanıt aradı. Peki, KPSS alan bilgisi sınavına kimler girebilir? İşte yanıtı..

Her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavı başvuruları start aldı. 3-15 Mayıs tarihlerinde KPSS başvurusu yapacak olan adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) sayfasını takibe aldı. Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve ÖABT testlerinden sorumlu olan adaylar ÖSYM adresinden başvurularını iletmeye başladı. Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM AİS sayfasına girerek KPSS lisans başvuru işlemini tamamladı. Çok sayıda aday KPSS alan bilgisine kimler girer sorusuna odaklandı. Peki, KPSS alan bilgisi sınavına kimler girebilir? KPSS alan bilgisi hangi oturuma girmeliyim? İşte yanıtı..

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Her yıl yapılan KPSS Alan Bilgisi sınavına lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olan son sınıf öğrencileri girebiliyor. Adayın sınavı kazansa dahi kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekiyor. Kamu kurumlarındaki A Grubu kadrolarına başvurmak isteyen adayların Genel Yetenek Genel Kültür oturumuyla birlikte uygun Alan Bilgisi oturumlarına girmeleri zorunlu tutuluyor. Alan Bilgisi sınavı adayların belirli bir alandaki bilgi ve becerilerini ölçmek için yapılıyor. KPSS alan bilgisi sınavı eğitim, hukuk, iktisat, işletme, mühendislik, sağlık, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi alanlar için yapılıyor.

KPSS SINAV TARİHLERİ 2024

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün 20 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. gün 21 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ön Lisans 1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim 15 eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber