KREDİ KARTI SONRADAN TAKSİTLENDİRME YAPANLAR DİKKAT: Ziraat - Vakıfbank Kredi Kartı Sonradan Taksitlendirme Kalktı Mı?

Milyonlarca vatandaşın başvurduğu kredi kartı kullanımında yeni dönem başladı. 1 Nisan itibariyle tüm sistemin değişeceği Türkiye'de kredi kartı sonradan taksitlendirme bitti mi merak edildi. Bankalar tek tek mesaj atmaya başladı. İşte sonradan taksitlendirme son durum..

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı harcamalarına yönelik düzenleme için bekleyişe geçildi. Kamu bankalarından beklenen adım geldi. Nakit avans limitlerine yüzde 25 sınırı konulurken kredi kartı sonradan taksitlendirme dönemi bitti. Ziraat Bankası ve Vakıfbank sonradan taksitlendirme uygulamasına kısıtlama getirdi. Arama motorlarında Vakıfbank sonradan taksitlendirme, Ziraat Bankkart sonradan taksitlendirme sorgusu yapan vatandaşlar kredi kartı sonradan taksitlendirme bitti mi merak etti. İşte son durum..

KREDİ KARTI SONRADAN TAKSİTLENDİRME KALKTI MI?

Kredi kartı sonradan taksitlendirme kalktı mı 1 Nisan'da kalkıyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank yeni kararında sonradan taksitlendirme uygulaması bireysel kredi kartları için sadece sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri için yapılabilecek. 1 Nisan'dan itibaren Ziraat ve Vakıfbank sonradan taksitlendirme giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde yapılamayacak. Ziraat sonradan taksitlendirme faizi 1000 TL ile 100 bin TL arası sağlık ve eğitim, 1000 TL ile 25 bin TL arası vergi ve sigorta ödemeleri 1 Nisan’dan itibaren faizsiz 4 aya kadar bölünebilecek. 500 bin TL’ye kadar yapılacak harcamalar da yasal vadelerle taksitlendirilecek. Bu sektörler dışında kalan giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde banka, kredine kartları sonradan taksit yapılamayacak.

SONRADAN TAKSİTLENDİRME BİTTİ Mİ?

Özel bankalarda uygulama şu an için devam ediyor ancak yakın zamanda özel bankalar için de sonradan taksitlendirme kararı alınacağı konuşuluyor. Şu an özel bankalarda sonradan taksitlendirme uygulaması devam ediyor. İhtiyaç kredi faizlerinin yıllık yüzde 60’ın üzerine çıkması tüketiciyi daha düşük faizli nakit avans kullanımına sevk etti. Bankaların yeni adımı kredi kartında nakit avans limitlerinin yüzde 25 ile sınırlandırılması oldu. Taksitli nakit avans taksit sayısı da 3’e düşürüldü.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber