KURBAN KESEN KİŞİNİN TRAŞ OLMASI GÜNAH MI? Kurban Bayramında Traş Olunur Mu? Kurban Kesen Kişi Tırnak Kesebilir Mi?

16 Haziran Pazar günü 1. günü kutlanan Kurban Bayramı'nda kurban kesen Müslümanın traş olup olamayacağı merak konusu oldu. Arife gününden itibaren Kurban Bayramı boyunca traş olup tırnak kesmenin günah olup olmadığı sorgulandı. Diyanet açıklaması geldi. Peki, kurban kesecek olan kişi traş olabilir mi? İşte yanıtı..

İslam dini öğretilerine uygun yaşam sürmeye çalışan Müslümanların dört gözle beklediği Kurban Bayramı geldi çattı. 16 Haziran Pazar günü başlayıp 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek olan Kurban Bayramında traş olunur mu sorusu günün en merak edilen başlığı oldu. Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar temizlikle ilgili eylemlerin sünnet mi yoksa farz mı olduğunu sorguladı. Peki, kurban kesen kişinin traş olması günah mı? Kurban kesen kişi tranş olabilir mi? İşte merak edilenler..

KURBAN KESEN KİŞİNİN TRAŞ OLMASI GÜNAH MI?

Kurban kesen kişinin traş olması günah mı Peygamber (s.a.v.) efendimiz kurban kesmeye niyet edenler için, "Zilhicce'nin hilalini gördüğünüzde, kurban kesme niyetinde olanlar artık saçına ve tırnağına dokunmasın" buyurdu. Bazı alimler bu hadisi "kişi kendi günahlarına bedel, kendi vücudunu feda edemediğinden, vücuduna fidye olarak bir hayvanı kurban eder. İşte o günlerde traş olmamak ve tırnak kesmemekle, hayvanın eti, kanı, kılı ve diğer cüzlerine mukabil, kendi vücudunun en küçük parçalarının dahi ateşten azad olmasını sağlar. Kurbandan sonra olunan traşta kesilen cüzler, mağfiret edilmiş olarak vücudu terk ederler" olarak yorumladı.

KURBAN KESECEK OLAN KİŞİ TIRNAK KESEBİLİR Mİ?

Kurban kesecek olan kişi tırnak kesebilir mi kişi kendi günahlarına bedel, kendi vücudunu feda edemediğinden vücuduna fidye olarak bir hayvanı kurban eder. Bu nedenle bayram günlerinde traş olmanın ya da tırnak kesmenin bir günahı yoktur. Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem, "Biriniz kurban kesmek isterse” ayrıca Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem ailesinin yerine kurban kestiğinde onlara saçlarından veya tırnaklarından kesmelerini yasaklamamıştır. Bunun üzerine kurban kesen kişinin ailesi saç ve tırnaklarını kesebilirler" buyurdu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber