KURBAN KESMENİN ŞARTLARI 2024: Diyanet Kurban Kesmek Vacip Mi Yoksa Farz Mı? Kurban Kimlere Düşer?

2024 Kurban Bayramı öncesi dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kimler kurban kesebilir sorusuna yanıt aradı. Kurban kesmenin şartları taşıyan Müslümanlar için kurban kesmek farz mı yoksa vacip mi merak edildi. Diyanet açıklaması geldi. Peki, kurban kimlere düşer? İşte yanıtı..

Müslümanlar için özel bir yeri olan Kurban Bayramı'na sayılı gün kaldı. Bu yıl 16-17-18-19 Haziran 2024 günleri eda edilecek olan Kurban Bayramı'nda ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar kimler kurban kesebilir sorusuna yanıt aradı. Kurban ibadetinin belirli dini şartlara göre belirlendiğini bilen vatandaşlar kurban kesmek için ne kadar paramız olması gerekir sorguladı. Din İşleri Yüksek Kurulu kurban kesmenin şartları açıklaması yaptı. Peki, kurban kesmek vacip mi? Kurban kime farz? İşte merak edilenler..

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kimlere düşer kurban akıl sağlığı yerinde, buluğ çağına ermiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka durumu olmayan kişiler kesebilir. Üzerinden bir yıl geçip geçmediğine bakılmaksızın kurban miktarı mala sahip olan kişiler kurban kesebilir. Kurban ibadeti her Müslümanın yerine getireceği mali bir ibadettir. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklanan kurban kesme şartları taşıyıp, borçlarından başka 80.18 gram altın ya da değerli eşyası olan Müslümanların kurban kesmesi gerekir.

KURBAN KESMENİN ŞARTLARI

Akıl sağlığı yerinde olmak

Ergenlik çağına erişmiş olmak

Temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nisap miktarı mala sahip olmak

Seferi olmamak

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber