Kurtlar Vadisi'nin Cerrahpaşalı Hüseyin'i Ergin Duru vefat etti! Ergin Duru kimdir?

Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı kalp krizi ve entübe haberleriyle gündeme gelen, Türk sinemasının sevilen oyuncularından Ergin Duru, hayatını kaybetti. Usta oyuncu, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı "Cerrahpaşalı Hüseyin" karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu.

Ergin Duru'nun vefat haberi, ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. Akay, yaptığı açıklamada, "Usta oyuncumuz Ergin Duru, 15 Kasım 2023 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakımda tedavi görüyordu. Kurtlar Vadisi'nin Cerrahpaşalı Hüseyin'i olarak da tanınan Türk sinemasının emektar isimlerinden Ergin Duru, 21 Ocak 2024 Pazar günü hayatını kaybetti. Mekânı cennet olsun inşallah" ifadelerine yer verdi.

Ergin Duru'nun Kariyeri: 1963 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Ergin Duru, sinema ve dizi dünyasında uzun yıllar boyunca çeşitli projelerde yer aldı. "Kaygısızlar" ve "Karışık Pizza" gibi yapımlarda performansıyla dikkat çeken Duru, Kurtlar Vadisi dizisindeki "Cerrahpaşalı Hüseyin" karakteriyle geniş bir kitle tarafından tanındı. Türk sinemasının emektar isimlerinden biri olarak anılan Ergin Duru, sinema dünyasına bıraktığı izle unutulmaz anılarla anılmaya devam edecek. Cenazesi Eskişehir'e gönderilmiş ve orada ikindi namazı sonrası toprağa verilecektir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber