Kuveyt'in yeni emiri belli oldu mu? Yeni Kuveyt Emiri kimdir, kaç yaşında?

Kuveyt'in uzun süre hükümdarlığını sürdüren Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 86 yaşında hayatını kaybetti. Kuveyt Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emir es-Sabah'ın bugün yaşama veda ettiği duyuruldu. Bu acı kayıp sonrasında Kuveyt devleti, resmi yas ilan ederek devlet dairelerinin 19 Aralık'a kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Yeni Kuveyt Emiri olarak, Kuveyt Bakanlar Kurulu tarafından Veliaht Prens Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın atanması kararlaştırıldı. Meşal el-Ahmed, 80 yaşında olan Şeyh Nevvaf'ın üvey kardeşi olup, son 17 yıldır Milli Muhafızlar Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Meşal el-Ahmed, önceki dönemde Milli Muhafızlar'ın fiili başkanlığını da yapmıştır.

Emir Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, kardeşi Meşal el-Ahmed'i veliaht olarak atamıştı. Meşal el-Ahmed, aynı zamanda Emir Nevvaf'ın vefatı sonrasında Kuveyt Emiri olarak belirlenmiştir. Emir Nevvaf'ın ölümü, 40 günlük resmi yas ilanına neden olmuş, Kuveyt halkı ve devlet kurumları bu süre zarfında yas tutacak.

Kuveyt tarihinde önemli bir yere sahip olan Emir Şeyh Nevvaf'ın vefatı, ülkede büyük bir üzüntü yaratmış, yeni Emir Meşal el-Ahmed ise ülkenin liderliğini devralarak sorumlulukları üstlenmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber