Kuzu etine ne kadar zam geldi? Kuzu eti kaç lira oldu?

Kuzu eti kilogram fiyatı son 15 günde yüzde 18,3 artışla 245 liradan 290 liraya çıkarken, et tüketimindeki azalmaya dikkat çeken Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, artışın devam edeceğini ifade etti.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kuzu eti fiyatlarındaki son artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Son 15 günde kuzu karkasın kilogram fiyatında yaşanan 45 liralık zamla birlikte fiyatın yüzde 18,3 artışla 245 liradan 290 liraya yükseldiğini belirtti. Tüfekçi, kuzu etinin kilogram fiyatının kalitesi ve yağ durumuna göre değişmekle birlikte, 590 ila 680 lira arasında satılacağını söyledi.

Tüfekçi, süt kuzusunun bitmesi nedeniyle her yıl mayıs ayına özgü bir durum yaşandığını ifade ederek, ancak bu yıl farklı bir durumun söz konusu olduğunu dile getirdi. Besici adı altında geçinen bazı kişilerin "piyasada kuzu yok, kuzunuzu kesmeyin, 300 lira olacak" şeklinde açıklamalar yaparak kuzu eti fiyatlarını artırdığını belirten Tüfekçi, bu durumun dana etinde yaşanmadığını ve kuzu etinde bu yıl farklı bir dinamik olduğunu ifade etti.

Dana etinin fiyatının stabil olduğunu ve bir zam olmadığını belirten Tüfekçi, dana etinin karkas kilogram fiyatının bölgeden bölgeye değişmekle birlikte ortalama olarak 240 ile 255 lira arasında olduğunu söyledi. Tüfekçi ayrıca, kuzu etinin kilogram fiyatındaki bu artışın kasapları olumsuz etkilediğini, müşterilerin kilo başına daha az alım yaptığını ve satışlarda yüzde 40'a yakın bir düşüş yaşandığını vurguladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber