KYK burs ödemeleri ne zaman yatacak? 2023-2024 GSB KYK burs ödeme tarihleri

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ödemeleri için bekleyen öğrenciler, 2023-2024 eğitim yılı için merakla başvuruların sona ermesini ve ödemelerin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs almaya hak kazanan öğrenciler, KYK burs ödemelerinin ne zaman yatırılacağını öğrenmek için gün sayıyor. İşte, KYK burs ödemeleri hakkında detaylar:

KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman Yatırılacak?

2023-2024 yılı için KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, burs ödemelerinin başlama tarihini merak ediyor. İlk defa burs/kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılır.

Buna göre, 6 Aralık tarihinde KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin hesaplarına burslar yatırılmaya başlanacak.

Burs Ödemeleri Hangi Bankadan Yapılacak?

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrenciler, bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

2024 KYK Bursu Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2024 yılı kredi ve burs rakamları lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin liraya çıkartılmıştır. Bu artış, öğrencilere daha fazla destek sağlamayı hedeflemektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber