KYK YURT BAŞVURU EKRANI 2024: KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? GSB KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her yıl binlerce öğrenciye ev olan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları için araştırmalar başladı. YKS sınav sonuçları beklenirken gözler KYK başvurularına çevrildi. e-Devlet üzerinden yapılan KYK başvurularında kayıt ücreti ödemeleri için tarih verildi. Peki, 2024 KYK başvuru ne zaman? KYK ilk kayıt ücreti kaç TL? İşte yanıtı..

Üniversite eğitimlerine adım atacak olan öğrenciler bir yandan da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları için bekleyişe geçti. Türkiye'nin tüm noktalarındaki KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler YKS sınav sonuçlarını beklemeye başladı. e-Devlet üzerinden alınan KYK başvurularında sürecin ne zaman başlayacağı merak edildi. Peki, 2024 KYK başvuru ne zaman? KYK ilk kayıt ücreti kaç TL? İşte yanıtı..

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasına sayılı gün kala KYK yurt başvuruları araştırılmaya başladı. KYK yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. YKS sonuçları 17 Temmuz günü erişime açılacak ve tercih süreci başlayacak. Hangi ildeki üniversiteye gideceğini öğrenen öğrenciler ardından tahmini olarak ağustos ayında KYK yurt başvuruları yapmaya başlayacak.

KYK YURT BAŞVURU İLK KAYIT ÜCRETİ

2023 KYK yurt başvuruları 29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücret olan ilk kayıt ücreti aynı dönemde ödendi. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti yer alıyor. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber