KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN? 2024-2025 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? GSB KYK Yurt Başvuru Tarihleri

Üniversite tercih sonuçlarını öğrenen öğrenciler bir yandan da KYK yurt başvurularına odaklandı. ÖSYM YKS tercih sonuçları ardından farklı bir şehirde üniversiteye gidecek olanlar KYK yurt başvuru sorguladı. GSB KYK başvuru süreci şekillendi. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte yanıtı..

KYK yurt başvuruları ne zaman sorusu üniversite tercih sonuçlarını öğrenen adayların gündeminde ilk sıraya yerleşti. ÖSYM tarafından merakla beklenen Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları erişime açıldı. Hangi ildeki üniversite hangi bölümü kazandığını öğrenen öğrenciler bir yandan da KYK yurt başvurularını mercek altına aldı. Farklı bir şehirde üniversite eğitimi alacak olan öğrenciler KYK yurtları ne zaman açılıyor 2024 sorgusu yaptı. Peki, KYK yurt başvuru ne zaman? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvuruları henüz başlamadı. 13 Ağustos Salı günü YKS tercih sonuçları erişime açıldı. Hangi ilde öğrenim göreceğini sorgulayan öğrenciler sonuçlarına göre farklı şehirlerdeki KYK yurtlarını incelemeye başladı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitelere kayıt süreci start alacak. Ardından KYK yurt ile burs ve kredi başvuruları alınmaya başlayacak. KYK yurt başvurularıyla ilgili net bir tarih geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

GSB KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından KYK yurt başvuruları başlatıldıktan sonra adaylar e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını iletecek. KYK yurt başvurusu yapacak olan öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu linkine girerek başvurularını iletecek.

E-DEVLET GSB KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber