KYK YURT BAŞVURUSU DEPREMZEDE SEÇENEĞİ: Yurt Başvurusunda Depremzede Öğrenci Ne Demek?

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları başladı. 6 Şubat depremi ardından depremzede sayılan öğrenciler için başvurular alınmaya başladı. Peki, yurt başvurusunda depremzede öğrenci ne demek? İşte KYK yurt başvurusu depremzede seçeneği..

Öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alan KYK yurt başvurusu depremzede seçeneği araştırılmaya başladı. 20 Ağustos Salı günü itibariyle start alan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurularında depremzede olan öğrenciler için ek seçenek açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak KYK yurt başvurularının startını verdi. Peki, yurt başvurusunda depremzede öğrenci ne demek? İşte KYK depremzede öğrenci şartları..

KYK YURT BAŞVURUSU DEPREMZEDE SEÇENEĞİ

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresinden iletiliyor. Başvuruları kabul edilen öğrenciler eğitimleri süresince yurtta kalma hakkı kazanıyor. Ön lisans öğrencileri yurtta kalma hakkını 2 yıl boyunca kullanırken lisans öğrencileri 4 yıl boyunca yurtta kalıyor. KYK depremzede seçeneği yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, kaza veya hastalık, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı ve diğer zorunlu halleri olanlar ya da KYK yurt ücretlerini zamanında yatıramayanlar ayın on beşinci gününe kadar durumlarını belgelendirmeleri durumunda yurt ücretiyle yurtta kalıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber