LGS İKİNCİ TERCİH TARİHLERİ 2024: LGS İkinci Tercih Ne Zaman Açıklanıyor? LGS İkinci Tercih Sonuçları Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Açıklanıyor?

2 Haziran Pazar günü tamamlanan LGS sınavı ardından yerleştirme sonuçları erişime açıldı. 197 bin 129 öğrenci tarafından tercih edilen yerleştirmelerin ardından birinci nakiller sona erdi. Öğrencilerin beklediği ikinci tercih takvimi belli oldu. Peki, LGS ikinci tercih ne zaman açıklanıyor? LGS ikinci tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

Milyonlarca öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını öğrenen öğrenciler için ilk nakil tamamlandı. Birinci nakillerin ardından gözler ikinci nakil tarihlerine çevrildi. Peki, LGS ikinci tercih ne zaman açıklanıyor? LGS ikinci tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

LGS İKİNCİ TERCİH NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Lise eğitimlerine adım atacak öğrencilerin beklediği 1. nakil tercihleri için son güne girildi. 22 Temmuz Pazartesi günü başlayan 1. nakil tercihleri için son gün 26 Temmuz Cuma günü olarak açıklandı. LGS 1. nakil sonuçları 29 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.

LGS İKİNCİ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS ikinci tercihler 29 Temmuz ile 2 Ağustos 2024 günleri arası yapılacak. LGS 2. nakil tercih başvuru sonuçları ise 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü erişime açılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler ikinci nakil talebi yapabilecek. En fazla 3 okul tercihi yapabilecek olan öğrenciler için ilk yerleştirmede tercihine yerleştiği durumda ikinci tercihe gerek kalmayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber