LGS SINAV SONUCU AÇIKLAMA TARİHİ: LGS 2024 Ne Zaman Açıklanacak? LGS Sonuçları Nereden Bakılıyor? LGS Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı

2 Haziran Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Hayallerindeki liselerde eğitim almak isteyen öğrenciler için meraklı bekleyiş başladı. Tüm gözlerin çevrildiği LGS sınav sonuçları ekranı için geri sayım başladı. Peki, LGS sonuçları nereden bakılıyor 2024? LGS 2024 ne zaman açıklanacak? İşte MEB gov tr LGS sonuçları ekranı..

LGS açıklandı mı sorusuna yanıt arayan öğrenci ve veliler için araştırma süreci hızlandı. Lise sınavına giren milyonlarca öğrenci sorulara verdiği cevaplara göre puanlarını hesaplamaya başladı. MEB gov tr LGS sonuçları bekleyen öğrenciler MEB tarihini beklemeye başladı. Sayısal ve sözel oturumdan oluşan LGS sınavında doğru ve yanlış cevap sayıları ile sınavdan elde edilen puanlar toplanmaya başladı. Peki, LGS sonuçları nereden bakılıyor 2024? LGS 2024 ne zaman açıklanacak? İşte LGS sınav sonuçları sorgulama tarihi..

LGS 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanan Liselere Geçiş Sınavı sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü erişime açılacak. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü LGS sınav sonuçları belirlenen tarihten erken açıklanmayacak. 28 Haziran Cuma günü açıklanacak olan LGS sınav sonuçları sabah erken saatlerde incelenmeye başlayacak.

LGS SONUÇLARI NEREDEN BAKILIYOR?

LGS sınav sonuçları adaylara basılı ya da mail yoluyla bildirilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden yayımlanacak. Adaylar sisteme T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle birlikte giriş yaparak LGS sonuçlarını öğrenebilecek. LGS sınav sonuçları ders bazlı yanlış ve doğru cevap sayıları adayın toplam puanı sayfada görüntülenebilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber