LGS SON TERCİH TARİHİ 2024: LGS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor? MEB e-Okul LGS Tercih Yapma Ekranı

28 Haziran Cuma günü erişime açılan LGS sonuçları ardından tercih süreci başladı. MEB LGS tercih süreci hem öğrenciler hem de veliler için start aldı. Nakil sürecinin başlamasıyla okul tercihleri tamamlanmaya çalışıldı. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitiyor? İşte LGS son tercih tarihi..

Lise tercihlerine start veren öğrenciler için LGS son tercih tarihi netleşti. Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen LGS sınav sonuçları 28 Haziran Cuma günü erişime açıldı. 28 Haziran itibariyle başlayan LGS tercih dönemi hem öğrenciler hem de veliler tarafından yoğun geçti. MEB e-Okul sistemi üzerinden devam eden LGS tercihleri okul yüzdelik dilimleri, kontenjanları ve taban puanlarını dikkate alarak yapılıyor. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitiyor? İşte LGS tercih ekranı..

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

LGS tercih son gün 17 Temmuz 2024 olarak açıklandı. LGS sınavıyla öğrenci alan okulların bu yılki kontenjanları ile geçtiğimiz seneki yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldı. LGS tercihleri için son gün 17 Temmuz 2024 oldu. LGS tercihlerini son güne bırakmaması tavsiye edilirken işlemlerin e-Okul üzerinden yapıldığını belirtelim. 2023'te bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlere göre işlemler yapılacak.

LGS KAÇ TERCİH YAPILIYOR?

LGS kaç tercih yapılıyor öğrenciler ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacak. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçme şartı bulunuyor. Öğrenciler en fazla 5 okul tercihi yapabiliyor. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler eğer isterlerse Merkezi Sınav ile öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul ya da Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

LGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber