LGS SONUÇ ÖĞRENME EKRANI: MEB LGS Sonuç Sorgulama TIKLA PUAN ÖĞREN! e-sınav meb gov tr LGS sonuç açıklama

28 Haziran Cuma gününün gelişiyle LGS sonuçları için nefesler tutuldu. MEB LGS sınav sonucu öğrenme ekranı açıldı. Liseye giriş yapacak milyonlarca öğrenci sonuçlarını incelemeye aldı. Peki, LGS sonuç nereden bakılır? İşte e-sınav meb gov tr LGS sonuç açıklama ekranı..

LGS sonuç bakma ekranı açıldı. 2 Haziran Pazar günü tamamlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına nereden bakılır merak eden öğrenciler için sistem geldi. 28 Haziran Cuma günü MEB LGS sonuç sorgulama yapan öğrenciler kader anına odaklandı. MEB resmi sitesinden öğrenilebilecek olan LGS sonuçlarına TC kimlik numaranızla bakabilirsiniz. İşte e-sınav meb gov tr LGS sonuç açıklama sayfası..

LGS SONUÇ ÖĞRENME EKRANI

Son dakika LGS sonuçları açıklandı mı sorgusu yapıldı. LGS sonuçları MEB takvimine göre 28 Haziran 2024 Cuma yani bugün ilan edilecek. LGS sonuçları meb.gov.tr adresinden erişim sağlanacak. Sadece online olarak bakılacak olan LGS sonuçları öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. LGS sonuç öğrenme bakmak için aşağıdaki linke tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda LGS sonuç sayfasına tıklayıp TC kimlik numaranızı girin.

2024 LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MEB LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MEB LGS tercih işlemleri sonuçların açıklanmasından sonra başlayacak. LGS lise tercih için öğrenci ve veliler https://e-okul.meb.gov.tr internet adresine giriş yaparak tercih listesini oluşturacak. LGS sınavından kazandığı puana göre Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi gibi seçeneklerden kendisine en uygun olanları listeleyecek. LGS yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihleri mutlaka ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber