LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? sonuc.meb.gov.tr LGS Sonuçları Açıklama Tarihi 2024! LGS Son Gün Ne Yapılmalı?

2024 LGS sınavına sayılı saat kala öğrenciler son gün yapılması gereken noktalara değindi. Lise sınavına girecek olan pek çok öğrenci bir yandan sınav sonuçlarına odaklanırken bir yandan da LGS son gün ne yapılmalı sorgusu yaptı. Uzman isimlerden öneriler peş peşe geldi. Peki, LGS son gün ne yapılır ne yapılmaz? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

Her yıl yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2024 tarihi geldi çattı. Bu yıl 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavı öncesi öğrencilerin heyecan dozu iyice arttı. Bir yandan sınav sonuçlarına odaklanan öğrenciler bir yandan da son gün yapılması gerekenleri araştırdı. Lise eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla okul kayıtlarına başlayacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte MEB sonuc.meb.gov.tr LGS sonuçları..

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

LGS sonuçları ne zaman açıklanır 2 Haziran Pazar günü 2 oturum halinde tamamlanacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde yürütülen LGS sınav takviminde sonuçları açıklamak için 26 gün süre verildi. Açık lise ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı 2024 LGS sınav sonuçlarının 28 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde açıklanması bekleniyor.

LGS SON GÜN NE YAPILMALI?

LGS son gün ne yapılmalı sorusuna gelen öneriler arasında şunlar yer alıyor;

-Sınav anında bu sınava ilk kez girmediğinizi hatırlayın.

-Sınav anında zamanı etkili kullanmaya özen gösterin.

-Zorlandığınız sorulara takılırsanız zaman kaybedersiniz. Tüm soruları bitirdikten sonra zaman kalırsa atladığınız sorulara dönün.

-Cevapları optik forma doğru işaretlediğinden emin olun.

-İşaretlemede kaydırma yapmadığınızdan emin olun.

-Tüm soruları bitirdikten sonra cevapları işaretlemeye özen gösterin.

-Güven duygusunu artırabilmek için bunun sadece bir sınav olduğunu unutmayın.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber