LGS TERCİH AÇIKLAMA TARİHİ 2024: Tercihler Ne Zaman Açıklanacak LGS? LGS Tercih Nereden Yapılır? LGS Tercih Sonucu Öğrenme Ekranı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci başladı. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler tercih sürecine çevrildi. Lise hayatına adım atacak olan öğrenciler tercihlerini sıraladı. Peki, tercihler ne zaman açıklanacak LGS? LGS tercih nereden yapılır? İşte yanıtı..

LGS tercih dönemi 2024 start aldı. 2024 LGS tercih takvimi tercihlerini henüz tamamlamamış olan adayların gündeminde ilk sırada yer aldı. MEB 2024 LGS takvimi sıra tercihlere geldi. 2024 LGS tercih sürecinin netleşmesiyle süreç başladı. Peki, tercihler ne zaman açıklanacak LGS? LGS tercih nereden yapılır? İşte merak edilenler..

TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK LGS?

Tercihler ne zaman açıklanacak LGS öğrenci ve veliler tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılıyor. Dileyen öğrenciler herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüklerine giderek tercihlerini sıralayabilir. Sınava giren ve Merkezi Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapmazsa öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 22 Temmuz 2024 tarihinde duyurulacak. LGS tercih sonuçları meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 22 Temmuz Pazartesi günü sisteme giriş yapan öğrenci ve veliler LGS tercih sonuçlarına göre kazandığı okulu öğrenebilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber