LGS TERCİH DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ? MEB LGS Tercih Değiştirme Nasıl Yapılır? e-Okul LGS Tercihleri Nereden Yapılıyor?

Dört gözle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları bekleyen öğrenciler bir yandan da tercihlerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğini sorguladı. Lise hayatına adım atacak olan öğrenciler tercih değiştirme işlemini sorguladı. Peki, LGS tercih değiştirilebilir mi? LGS tercih değiştirme nasıl yapılır? İşte yanıtı..

LGS tercih takvimi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla başladı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ardından tercih süreci başladı. MEB 2024 LGS takvimi girmek istediği liseleri puanına göre sıralayan öğrenciler bir yandan da tercihlerinde değişim olup olmayacağını sorguladı. Beklenen açıklama geldi. Peki, LGS tercih değiştirilebilir mi? LGS tercih değiştirme nasıl yapılır? LGS tercihleri nereden yapılıyor? İşte merak edilen LGS son tercih tarihi ve değiştirme işlemleri..

LGS TERCİH DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

LGS tercih değiştirilebilir mi evet verilen süre içinde tercihler değişebiliyor. Girmek istediğiniz liseleri puanınıza göre sıraladıktan sonra tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Öğrenciler ile velileri tarafından yapılan LGS tercihleri okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylandıktan sonra süre içerisinde değişim hakkı var. Tercihleriyle ilgili değişim yapmak isteyen öğrenciler onaylama işlemi yapıldıktan sonra okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi ya da iptalini talep edebilir.

LGS TERCİH DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

LGS tercih değiştirme nasıl yapılır listesi onaylanan öğrencinin velisiyle birlikte okul müdürlüklerine gitmesi gerekiyor. Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu veli tarafından doldurulup imzalandıktan sonra okul müdürlükleri listeyi onaylıyor. Tercihler onaylatıldıktan sonra okul müdürlüklerine giderek yeni listenize göre tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dahil edilmiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber