LGS TERCİH SON GÜN DİKKAT: 2024 LGS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor? LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Haziran 2024 tarihinden bu yana tercihlerini şekillendiren öğrenciler için son gün belli oldu. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği LGS tercih son gün açıklandı. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? LGS tercihleri ne zaman bitiyor? İşte yanıtı..

LGS tercih ekranı işlemlerine devam eden öğrenciler için tarih verildi. 28 Haziran Cuma günü açıklanan LGS sonuçları ardından tercih dönemi başladı. LGS tercih son gün öğrencilerin bilgisine sunuldu. Tercihlerini henüz tamamlamamış olan öğrenciler arama motorlarında LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 sorusuna yanıt aradı. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

LGS tercihleri ne zaman bitiyor öğrenci ve veliler https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden işlemlerini yapıyor. 28 Haziran Cuma günü start alan LGS tercih dönemi 17 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Lise tercihlerini şekillendiren öğrenciler herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüklerine giderek tercihlerini onaylatacak. Sınava giren ve Merkezi Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapmazsa öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 17 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. LGS tercih sonuçları meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 17 Çarşamba Pazartesi günü sisteme giriş yapan öğrenci ve veliler LGS tercih sonuçlarına göre kazandığı okulu öğrenebilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber