LGS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ NE YAPACAK? MEB LGS Kazanamayan Öğrenci Hangi Liseye Gidecek? LGS'yi Kazanamayan Öğrenciler Ne Yapacak?

MEB takvimine göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü açıklanacak. LGS tercih sonuçlarını bekleyen öğrenciler kazandıkları okullar için kayıt sürecine başlayacak. Peki, LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? LGS kazanamayan öğrenci hangi liseye gidecek? İşte yanıtı..

LGS tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyiş başladı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ardından adaylar tercih sürecine girdi. 28 Haziran ile 17 Temmuz günleri arası MEB tercih yapan öğrenciler sonuçları beklemeye başladı. 22 Temmuz Pazartesi günü meb.gov.tr üzerinden adayların erişimine açılacak olan LGS tercih sonuçları merak konusu oldu. LGS tercihlerini sıralayan adaylar tercihlerine yerleşemedikleri durumda ne olacağını sorguladı. Peki, LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? LGS'ye girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek? İşte merak edilenler...

LGS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ NE YAPACAK?

LGS yerleşemeyen öğrenci için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ile nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları açıklanacak. Belirlenen tarihler arasında yerel yerleştirme işlemleri yapılacak. Okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre MEB tarafından oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına bakılarak yerleştirme yapılacak. Değerlendirme sürecinde eşitlik olursa sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber