LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR? LGS Tercihleri Nereden, Nasıl Yapılır? LGS Tercih Yaparken Hangi Yüzdelik Dilime Göre Yapılır? e-Okul LGS Tercih Ekranı

LGS sınav sonuçları açıklanmasının ardından gözler tercih dönemine çevrildi. 28 Haziran Cuma günü açıklanan LGS sınav sonuçları puanını öğrenen öğrenciler tercihlerini oluşturmaya başladı. Peki, LGS de kaç tercih hakkı var? LGS tercihleri nereden ve nasıl yapılır? İşte e okul LGS tercih ekranı..

2 Haziran Pazar günü tamamlanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınav sonuçları ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Milyonlarca öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alan LGS sınav sonuçları belli olmasıyla tercih listeleri oluşturulmaya başladı. tercih nasıl yapılır LGS sorusuna yanıt arayan öğrenciler e-Okul sayfasına yönlendirildi. LGS sınav sonuçları sonrası MEB LGS tercih kılavuzu beklenmeye başladı. Peki, tercihler ne zaman 2024 LGS? LGS de kaç tercih hakkı var? LGS tercihleri nereden yapılır? İşte merak edilen e okul LGS tercih ekranı..

LGS TERCİHLERİ NEREDEN YAPILIR?

LGS tercihleri nereden yapılır sonuç sistemi 28 Haziran 2024 Cuma günü erişime açıldı. LGS tercihleri için başvuru ekranı https://e-okul.meb.gov.tr internet adresi olarak duyuruldu. Geçtiğimiz sene 3-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen LGS tercih takvimi henüz duyurulmadı. LGS tercihleri e-Okul üzerinden yapılacak. 2024 yılı LGS tercih tarihleri hakkında MEB açıklaması geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR 2024?

Bir adaya yerel yerleştirmede 5, merkezi yerleştirmede 10 ve eğer yapıyorsa yatılı yerleştirmede ise 5 olmak üzere en çok 20 tercih hakkı verilmişti. Geçtiğimiz senelerde uygulanan bu yöntemin bu yıl da aynı olması bekleniyor. MEB tercih kılavuzu ile detaylar ilerleyen günlerde belli olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber