LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER GÜNCEL LİSTE: Lise Kayıt İçin Ne Gerekli? Lise Kayıt Evrakları! e-Okul Lise Kayıt Nasıl Yapılır?

22 Temmuz Pazartesi günü LGS tercih sonuçları araştıran öğrenciler kayıt işlemlerinde yapılması gerekenleri sorguladı. LGS tercih sonucuna göre liseye kayıt yaptıracak öğrenciler kayıt sırasında istenen belgeleri toplamaya başladı. Peki, lise kayıt için ne gerekli? İşte lise kayıt evrakları..

28 Haziran Cuma günü başlayan LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. 22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılan LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kazandığı liseye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler belgelerini toplamaya başladı. Binlerce öğrenci lise kaydı için gereken belgeleri hazırlamaya başladı. Öğrenciler lise kayıt için ne gerekli sorusuna yanıt aradı. Peki, e okul lise kayıt nasıl yapılır? İşte lise kayıt için gerekli belgeler..

LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. LGS sınav puanını gösteren e-Okul sayfası

2. Öğrencinin nüfus cüzdanı veya noter tasdikli fotokopisi

3. Ebeveynlerin nüfus cüzdanları ve fotokopileri (e-Okul sayfasından alınacak)

4. Öğrencinin son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 vesikalık fotoğrafı

5. Ebeveynler boşanmışlarsa velayet belgesi ve fotokopisi

6. Kayıt için gelen kişi velayet hakkına sahip değilse noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi

LİSE KAYIT NASIL YAPILIR?

22 Temmuz Pazartesi günü erişime açılan LGS yerleştirme sonuçları ardından lise kayıt evrakları sorgulandı. LGS yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç sistem tarafından otomatik olarak yapılmaya başladı. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirirse tekrar tercih yapabilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber