MasterChef Hünkar Beğendi nasıl yapılır? İşte Hünkar Beğendi tarifi!

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biri olan Hünkar Beğendi'nin en güzelini yapmak için kıyasıya yarıştı. İzleyiciler de bu lezzeti kendi mutfaklarında denemeye karar verdiler. İşte, ağızda dağılan kıvamıyla öne çıkan Hünkar Beğendi tarifi!

Hünkar Beğendi İçin Gerekli Malzemeler:

Et Sotesi İçin:

  • 800 gr kuzu eti
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tuz

Beşamel Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ve biberleri yıkayıp tepsiye dizin.
  2. 180 derecelik fırında közlemeye bırakın.
  3. Sote için kuşbaşı etleri orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Suyunu çektiğinde 2 bardak su ekleyin ve su çekene kadar tekrar pişirin.
  5. Suyunu çektiğinde sıvı yağı ekleyin ve biber ile soğanı ekleyerek kavurun.
  6. Sarımsak ve salçayı da ekleyin, 1 dakika sonra domates ve baharatları da ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Sonra ocaktan alın.
  7. Beşamel sos için tereyağını tencereye alın ve un ekleyerek kavurun.
  8. Sütü de ekleyerek karıştırın ve tuz, karabiberini de ekleyin.
  9. Koyulaşmaya başladığında patlıcanı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  10. Servis tabağına önce beşamel soslu patlıcanı koyun ve üzerine hazırladığınız soteyi koyarak servis yapabilirsiniz.

Özel günlerde veya misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenek olan Hünkar Beğendi tarifi, Türk mutfağına özgü lezzetleri sevenler için ideal bir tercih. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber