MasterChef Katmer nasıl yapılır? İşte Katmer tarifi!

Türk mutfağının özel tatlarından biri olan Katmer, ağızda dağılan kıvamı ve lezzetiyle öne çıkıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz Katmer tarifi!

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:

  1. İlk olarak iç harcı hazırlamak için, dövülmüş ceviz içini bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve tarçını ekleyin. Karıştırarak malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
  2. Bir yufkayı düz bir şekilde tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  3. Diğer bir yufkayı da üzerine serin ve ona da tereyağı sürün. İkinci yufkanın üzerine de iç harcın yarısını eşit şekilde yayın.
  4. Yufkaları rulo şeklinde sararak dolayın ve elinizle hafifçe bastırarak sıkıca kapatın. Rulo şeklindeki yufkaları istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  5. Dilimlenmiş yufkaları tezgah üzerine alın ve üzerine hafifçe bastırarak açın. Her dilimi hafifçe unlayarak açmanız daha kolay olacaktır.
  6. Hazırladığınız yufka dilimlerini teker teker tava veya sac üzerinde arkalı önlü kızartın. Yüksek ateşte kısa sürede kızartmanız önemlidir.
  7. Kızaran katmerleri servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serperek sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Katmer tatlısı, kahve keyfinizde veya özel günlerinizde misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenek. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber