Masterchef Krokan Bush Tarifi: Krokan Busch Nasıl Yapılır?

Masterchef All Star yeni bölümde yarışmacıların ödevi hem görüntüsüyle hem lezzetiyle enfes olan Krokan Busch oldu. Son bölümde yapılan Krokan Busch tarifi merak edildi. Dev bir profiterol kulesini andıran Krokan Busch nasıl yapılır merak eden vatandaşlar için püf noktaları haberimizde derledik. İşte Masterchef Krokan Busch tarifi..

TV8 ekranlarının en sevilen yemek yarışması Masterchef All Star devam ediyor. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya gibi sevilen şeflerin yer aldığı yarışmada final heyecanı yaşanıyor. 14 kişinin devam ettiği büyük yarışta All Star şampiyonu kim olacak merak ediliyor. 6 Kasım Pazartesi akşamı ekrana gelen Masterchef son bölümün yıldızı Krokan Busch dikkat çekiyor. Dev profiterol kulesini gören izleyiciler Krokan nedir, Krokan Busch nasıl yapılır, karamel Krokan, Krokan Busch nerede satılır sorularına yanıt arıyor. Fransız mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alan Krokan Busch püf noktaları haberimizde yer alıyor. Hamur, şeker ve krema birleşimi Krokan Busch tarifi burada..

MASTERCHEF KROKAN BUSH TARİFİ

MALZEMELER:

Kreması için:

100 gr şeker

4 adet yumurta sarısı

5 gr vanilin

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı tereyağı

500 gr süt

Hamuru için:

200 gr tereyağı

450 gr su

310 gr un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

Karameli için:

600 gr şeker

120 gr su

YAPILIŞI:

Şu hamuru yapmak için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker ile beraber kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından tencerenin altını kapatın ve ılıtın. Hamur ılıdığı zaman tek tek yumurtaları çırparak hamura ekleyin.

Hamuru olduktan sonra ise hamuru sıkma kabına alarak yağlı kağıt bulunan tepsiye hamuru eşit büyüklüklerde sıkın.

190 derecede 35 dakika pişirin. Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve sütü karıştırın.

Kıvam aldıktan sonra altı altını kapatıp içine tereyağı eklenerek soğumaya bırakın. Karamel sos için, şeker ve suyu renk alana kadar pişirin.

Şu hamurlarına delik açarak kremayı şu hamurunun içine sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber