MasterChef Papaz Yahnisi nasıl yapılır? İşte Papaz Yahnisi tarifi!

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde yarışmacılar, Türk mutfağının nadide lezzetlerinden biri olan Papaz Yahnisi'ni en güzel şekilde yapmak için kıyasıya yarıştılar. İzleyiciler de bu eşsiz yemeği evlerinde denemek için mutfağa giriş yaptılar. İşte, ağızda dağılan kıvamı ile öne çıkan Papaz Yahnisi tarifi!

Papaz Yahnisi Malzemeler:

  • ½ kg sarpa
  • 20 adet üzüm koruğu
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı su

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır:

  1. Soğan ince ince kıyıldıktan sonra orta ateşte yağda sararıncaya kadar pişirilir. Salça eklenerek 2 dakika süreyle kavrulur.
  2. Sivri biber doğranır ve 1 dakika daha pişirildikten sonra doğranmış domates de eklenerek 5 dakika daha pişirilir.
  3. Sürenin bitiminde 1 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır.
  4. Bu arada sarpa balıklarının içleri temizlenerek, başları ile birlikte -bütün halinde- tencereye konulur.
  5. 5 dakika boyunca bu halde pişirilen malzemelere 1 su bardağı ılık su eklenir.
  6. 30 dakika süre ile pişirilir. Bu süre zarfında yahniye üzüm korukları ve tuz da eklenir.

Not: Papaz Yahnisi, sarpa balıklarının lezzeti ile öne çıkan, ağızda dağılan kıvamı ve özel sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir Türk mutfağı şaheseridir. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber