MasterChef Perde Pilavı nasıl yapılır? İşte Perde Pilavı tarifi!

Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Perde Pilavı, MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacıların ustalıkla hazırladığı bir tarif olarak dikkat çekti. İzleyiciler de bu özel lezzeti kendi mutfaklarına taşıdı. İşte, ağızda dağılan kıvamı ve özel tadıyla öne çıkan Perde Pilavı tarifi:

Perde Pilavı Nedir? Nasıl Yapılır?

Perde Pilavı, tereyağında kavrulan pirinç ve kızartılan parça tavuk ile yapılan, özel bir lezzet sunan bir pilav çeşididir. Peki, bu enfes pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk veya 3 adet keklik
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1/2 paket tereyağı
  • 1 su bardağı çam fıstığı
  • 1/2 su bardağı badem
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber, tarçın (5 türlü baharat)

Hamur İçin:

  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı badem
  • Alabildiği kadar un

Yapılışı:

  1. Tavuk haşlanarak derisi temizlenir ve iri parçalar halinde kızartılır.
  2. Pirinç tereyağında kavrularak pilav hazırlanır ve baharatlarla karıştırılır.
  3. Hamur malzemeleri yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan 1 mm inceliğinde yufka yapılır.
  5. Perde pilav tenceresi margarinle iyice yağlanarak bademler yapıştırılır.
  6. Yufka tencereye kenarlar sarkacak şekilde yerleştirilir.
  7. İçine, bir kat tavuk, bir kat pilav olacak şekilde bastırılarak doldurulur.
  8. Sarkan kenarlar üstüne çevrilir ve küçük bir yufka ile tencereye kapatılır.
  9. Üstüne yağ konularak yüksek ısıda fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  10. Düz bir tepsiye ters çevrilip bıçakla kesilerek servis yapılır.

Ağızda dağılan kıvamı ve özel baharatlarıyla Perde Pilavı, sofralarınıza lezzet katmaya aday bir tarif!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber