Masterchef Siron Tarifi: Karadeniz Lezzeti Siron Nasıl Yapılır?

Masterchef All Star yeni bölüm heyecanı başlıyor. Yepyeni bölümlerle ekrana gelmeye devam eden yapımın 3 Ekim Salı fragmanına damga vuran lezzet Siron oluyor. Masterchef yarışmacıları en güzel Siron tabağını çıkarmak için yarışıyor. Peki, Masterchef siron nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüri koltuğunda yer aldığı Masterchef All Star ekrana gelmeye devam ediyor. Her gün yeni bölümü yayınlanan yemek yarışmasının 3 Ekim Salı fragmanı mercek altına alınıyor. Yeni bölümlerde takımlardan Karadeniz menüsü yapmaları istenince birbirinden leziz yemekler sahaya çıkıyor.3 Ekim Masterchef menüsün yer alan yemeklerden Siron yapımı araştırılıyor. Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Siron tarifi inceleniyor. İzleyicilerin dikkatini çeken Siron tarifine gelin beraber bakalım..

MASTERCHEF 3 EKİM 2023 SİRON TARİFİ

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan yemek Siron dillere destan lezzetiyle damakları şenlendirdi. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yaygın olan Siron, yoğurt ve sarımsak sosuyla servis edilen mantıya benzer. bir tür rulo böreği gibidir. İşte temel bir siron tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

3 su bardağı un

1 yumurta

Yarım su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

250 gr kıyma

1 adet soğan (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

500 gr yoğurt

2-3 diş sarımsak (dövülmüş)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Öncelikle un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Elde edilen hamur yaklaşık 30 dakika dinlendirilir.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır.

Açılan hamur üzerine iç harç malzemelerinden hazırlanan kıymalı karışım sürülür.

Hamur rulo şeklinde sarılır ve 1 cm kalınlığında dilimlenir.

Dilimlenen sironlar tuzlu suda haşlanır. Haşlama süresi yaklaşık 10-15 dakika arasındadır.

Haşlanan sironlar bir kevgir yardımıyla sudan alınır ve bir tabağa alınır.

Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılarak sironların üzerine dökülür.

Tereyağı küçük bir tavada eritilir ve içerisine pul biber eklenerek kızdırılır. Bu sos da yoğurtlu sironların üzerine dökülür.

Siron, hazırlanan sosuyla sıcak servis edilir. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber