MAYIS AYI KİRA ZAM ORANI 2024: Yüzde 25 Kira Zam Sınırı Kalktı Mı, Ne Zaman Kalkacak? Mayıs Ayı Kira Zammı Yüzde Kaç?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği mayıs ayı kira zammı araştırıldı. Nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla gözler yeni zam oranına çevrildi. Konut kira zamlarında yüzde 25 sınırı devam ederken kontratlarda bu ay en fazla yüzde 25 oranında zamla yapılabileceği söylendi. Peki, Mayıs ayı kira zammı ne kadar? İşte mayıs ayı kira artış oranı 2024..

Mayıs ayına girişle birlikte gözler kira zam oranına çevrildi. Nisan ayı enflasyon oranının netleşmesiyle mayıs ayı kira zammı açığa çıktı. 12 aylık enflasyon farkıyla birlikte açıklanan mayıs ayı kira zam oranı sorguları hızlandı. Konut kira artışında yüzde 25 sınırı devam ederken iş yerleri için sınır yer almadı. Mayıs ayına girişle iş yeri sahipleri mayıs ayı kira artış oranı 2024 kaç oldu sorusuna yanıt aradı. Peki, mayıs kira artış oranı 2024 yüzde 25 sınırı kalktı mı, ne zaman kalkacak? İşte merak edilenler...

MAYIS AYI KİRA ZAMMI ORANI

Mayıs ayı kira artış oranı ay içinde kontrat yenileyecek iş yeri sahiplerini ilgilendiriyor. 12 aylık fark oranı alt sınır olacak şekilde kira kontratları güncellenecek. Konut kiraları yüzde 25 sınırı devam ettiği için Mayıs ayında üst sınır yüzde 25 olacak şekilde devam edecek. Yüzde 25 sınırı Temmuz 2024'te sona erecek.

KİRA SINIRLAMASI KALKTI MI, NE ZAMAN KALKACAK??

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. Bu tartışmaları sona erdiren bir uygulama başlattık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak. 1 Eylül'den itibaren şu ana kadar 21 Şubat itibarıyla 129 bin 259. Arabulucuya başvurular olmasaydı bunların hepsi davaya intikal edecekti. Bu 129 bin 259'dan 69 bin 239'u anlaşmayla sonuçlandı" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber