MAYMUN ÇİÇEĞİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 2024: Maymun Çiçeği Virüsü Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı Olur Mu?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil durum ilan edilen M çiçeği virüsü Afrika kıtası ardından Avrupa ve Asya'da da görüldü. Milyonlarca vatandaş maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de yeni bir kapanmaya neden olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki, maymun çiçeği görülen ülkeler hangileri? maymun çiçeği sokağa çıkma yasağı 2024 olur mu? İşte yanıtı..

Tüm Dünyayı harekete geçiren M çiçeği virüsü son dakika gelişmeleri takibe alındı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Acil Durum ilan edildi. Uluslararası halk sağlığı acil durum oluşturan maymun çiçeği virüsü Mpox Afrika ardından diğer bölgelere yayıldı. M çiçeği virüsünün Türkiye'de tespit edilmesi durumunda yeni bir kapanmanın olup olmayacağı merak edildi. Peki, maymun çiçeği görülen ülkeler hangileri? Türkiye maymun çiçeği sokağa çıkma yasağı 2024 olur mu? İşte yanıtı..

MAYMUN ÇİÇEĞİ GÖRÜLEN ÜLKELER

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde M çiçeği virüsü vakalarının uzun yıllardır görüldüğü biliniyor. Afrika'da 14 binden fazla kişinin salgına yakalandığı ve 524 ölümün yaşandığı söyleniyor. Afrika ardından İsveç'te bir hastada tespit edilen maymun çiçeği virüsünün Pakistan'da görüldüğü biliniyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 2024

Fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan bulaşan maymun çiçeği virüsü henüz Türkiye'de görülmedi. Hasta olan kişilerin vücut döküntülerine dokunmak ve bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu gibi eşyalarını kullanmak bulaş nedeni olarak biliniyor. Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacının" olmadığı belirtildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber