MEB 1. VE 5. SINIF ŞUBE BELİRLEME KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI: Sınıflar Belli Oldu Mu? e-Okul Sınıf Belirleme Kura Sonuçları İsim Listesi

MEB tarafından bu yıl ilk kez yapılacak 1. ve 5. sınıf kura çekimi araştırılmaya başladı. 9 Eylül Pazartesi günü açılacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılına adım atacak olan öğrencilerin sınıfları kurayla belirlenecek. Peki, MEB sınıf belirleme kurası ne zaman çekilecek?

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez denenecek olan 1. ve 5. sınıf belirleme kura çekimi sonuçları beklenmeye başladı. İlkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin belirlenmesini bekleyen veliler e-Okul sistemini mercek altına aldı. Peki, sınıf belirleme kurası ne zaman çekilecek? İşte MEB 1. ve 5. sınıf kura çekimi sonuçları..

MEB SINIF BELİRLEME KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

MEB tarafından düzenlenecek olan şube belirleme kura çekimi 28 Ağustos Çarşamba ile 30 Ağustos Cuma günleri arasında yapılacak. İlkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubeleri ve öğretmenleri e-Okul sisteminden belirlenecek.

SINIF BELİRLEME KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği için, "İlkokulda şube değişikliği velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir. Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir" denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber