MEB Bursluluk Sınavı 2024 SON DAKİKA: 2024 Bursluluk Sınavı Başvuru Ne Zaman? Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı araştırmaları hızlandı. 2024 bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Peki, ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ne zaman? 2024 bursluluk sınavı başvuru ne zaman yapılacak? İşte yanıtı..

Milyonlarca öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alan bursluluk sınavı 2024 son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayınlandı. Bursluluk sınavı başvuru yapacak olan adaylar son durumu mercek altına aldı. meb.gov.tr bursluluk sınavı detayları belli oldu. Çok sayıda adayın gireceği MEB bursluluk sınavı ne zaman merak edildi. Adayların merak ettiği 2024 bursluluk sınavı başvuru nasıl yapılır belli oldu. Peki, ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtları..

MEB BURSLULUK SINAVI 2024 NE ZAMAN?

MEB kılavuzuna göre bursluluk sınavı resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında okuyan öğrenciler katılacak. MEB bursluluk sınavı başvuru işlemleri 13 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında yapılacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olan TC vatandaşları ile KKTC vatandaşı öğrenciler KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği veya eğitim müşavirliği üzerinden başvurularını iletecek. Bursluluk sınavına girecek olan 5, 6, 7, 8'inci ve hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak. Öğrencilerin sınav süresi 100 dakika olacak. 9, 10. ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulup 120 dakika içinde yanıtlamaları istenecek.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI BAŞVURU

21 Nisan Pazar günü yapılacak olan ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı saat 10.00'da başlayacak. Bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde MEB internet adresinden ilan edilecek. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak olan bursluluk sınavı başvuruları 13 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında tamamlanacak. Bursluluk sınavı başvuru yapmak isteyen adaylar belirlenen tarihler arasında öğrenci velisi tarafından eğitim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber