MEB SON DAKİKA: 1 NİSAN ÖZEL OKULLAR TATİL Mİ? 1 Nisan 2024 Okul Var Mı? 1 Nisan 2024 Okullar Tatil Mi?

31 Mart yerel seçimleri ardından okulların tatil olup olmayacağı netleşti. MEB 1 Nisan kararını resmen açıkladı. 31 Mart Pazar günü okullarda sandıklar kurulacağı için ertesi gün tatil olup olmadığı sorgulandı. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi 2024? 1 Nisan özel okullar tatil mi? İşte MEB duyurular..

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklar başladı. Yurdun dört bir yanında kurulacak sandıklar ile vatandaşlar oylarını kullanabilecek. Türkiye'nin 81 noktasında okullara sandık kurulan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ardından tatil olup olmadığı netleşti. 1 Nisan okullar tatil mi 2024 merak eden öğrenci ve veliler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklaması geldi. 81 ile yazı gitti. Peki, 1 Nisan resmi tatil mi? 1 Nisan özel okullar tatil mi? İşte merak edilen MEB duyurular 1 Nisan kararı..

1 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ 2024?

MEB tatil açıklaması geldi. 31 Mart Pazar günü 32 il hariç ülke genelinde okullarda gerçekleştirilecek olan oy verme işlemleri nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil ilan edildi. MEB açıklamasında, "Eğitim kurumları 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" denildi. Seçimlerde sandık memuru olarak görev yapan öğretmenler 1 Nisan'da idari izinli sayılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber