MEB SON DAKİKA Tüm Kademelerde Geçerli: MEB Yaz Tatili Kısalıyor! MEB Ara Tatil Kaldırılacak Mı? Yaz Tatili Kısalacak Mı?

20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmeni ilgilendiren son dakika açıklaması az önce geldi. MEB yaz tatili için harekete geçti. Yeni düzenlemeyle iş günü artışa yaz tatili düşüşe geçti. 180 gün olan eğitim öğretim süresinin 200 güne çıkarılması hedeflendi. Peki, yaz tatili kısalacak mı?

Eylül ayından bu yana devam eden 2023-2024 eğitim öğretim yılı sorunsuz ilerledi. Kasım ayı ara tatilin ardından öğrenci ve öğretmenler 15 günlük sömestr tatiline çıktı. 19 Ocak Cuma ile 5 Şubat Pazartesi arası sömestr tatili yapan öğrenciler 2. döneme başladı. 5 Şubat Pazartesi günü itibariyle start alan 2. dönem flaş karar geldi. 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmeni ilgilendiren flaş açıklama geldi. Öğrenciler yaz tatili ne zaman 2024 araştırması yaparken MEB yaz tatili kararı geldi. Yaz tatili kısalıyor günün en önemli gündemi oldu. Peki, yaz tatili kısalacak mı? İşte MEB kararı..

MEB YAZ TATİLİ KARARI SON DAKİKA

Milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmenin merakla beklediği ara tatil düzenlemesi son durum mesajı geldi. Yeni ayrıntıların ortaya çıktığı 14 Şubat Çarşamba günü flaş detay gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılacak yeni dönemde ara tatiller ile yaz tatili masaya yatırıldı. Sabah gazetesinin haberine göre alan MEB eğitim-öğretim günlerini uzatıp yaz tatilini kısaltma yoluna gidiyor. MEB tarafından yapılması beklenen yeni düzenleme ile öğrenciler ara tatiller ile yaz tatiline devam edecek ancak okula gitme süreleri değişecek. 4 gün okul 3 gün tatil planlarının gündeme geldiği Türkiye'de 180 gün olan eğitim öğretim süresinin 200 güne çıkarılması için çalışmalar başlıyor.

MEB YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Halihazırda 180 gün olan eğitim öğretim sürecinin 200'e çıkarılması gündeme geldi. Önümüzdeki eylül ayında başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için masaya yatırılan MEB yaz tatili kararı detayları merak konusu oldu. Daha önce duyurulan takvimde olduğu gibi 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı toplam eğitim gününün yaz tatilinden kısarak uzatılması planlandı. Şu anki eğitim düzeninde birinci dönem 90, ikinci dönem 90 olmak üzere toplam 180 eğitim-öğretim günü var. Türkiye'de yaşanan hava muhalefetleri ve acil durumlarda okulların tatil ilan edilmesiyle gün sayısı 160 bandında kadar düşüyor. Gelişmiş ülkelerde eğitim süresi genellikle 200 günün üzerinde olduğu için Türkiye modelinin de değişeceği sinyali geldi. Yaz tatili süresinin kısaltılarak eğitim ve öğretim gününün 200 güne çıkarılması hedefte.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber