MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Tercihleri Ne Zaman? 20 Bin Öğretmen Atama Tercih Tarihleri

Milyonlarca adayın beklediği sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Sözlü mülakat puanını öğrenen öğretmenler gözlerini tercih ekranına çevirdi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman? İşte yanıtı..

MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Tercihleri Ne Zaman?

Dört gözle beklenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı duyurusunda sözlü mülakat sonuçlarının e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabileceğini duyurdu. Puanını öğrenen adaylar tercihlerini sıralayacakları zaman dilimine odaklandı. Peki, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman? 20 bin öğretmen atama tercih ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamasına göre 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 14 Kasım Perşembe günü başlayacak ve 20 Kasım 2024 Çarşamba günü saat 16.00 olduğunda sona erecek. Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları 23 Kasım 2024 Cumartesi günü erişime açıklanacak. Öğretmen alımlarında süreç MEB 2024 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu'na göre yürütülecek. Adaylar kurum tercih başvurularını e-Devlet ekranından yapacak. Tercih başvurularını onaylatmak için herhangi bir ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne gidilmeyecek.

Atama Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber