MEB Yusuf Tekin Son Dakika Mülakat: Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 bin alımlarda mülakatları tamamlanan öğretmen adayları gözlerini sonuç ekranına çevirdi. Geçtiğimiz günlerde bir kısım öğretmen adayının mülakat sonuçlarını öğrenmesi infiale neden oldu. Mülakat puanlarını merak eden öğretmenler için son dakika açıklaması MEB Yusuf Tekin'den geldi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

2024 öğretmen mülakat sonuçları binlerce aday tarafından araştırılmaya başladı. 21 Eylül Cumartesi günü son durumu açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atama sonuçlarına değindi. 20 bin öğretmen ataması için yapılan mülakatlar 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erdi. Mülakatların tamamlanmasıyla gözler sonuç ekranına çevrildi. Peki, öğretmen mülakat sonuçları en zaman açıklanacak? İşte MEB Yusuf Tekin son dakika açıklaması..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI

21 Eylül Cumartesi günü CNN Türk TV'de açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı. Öğretmen adaylarımızın KPSS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar. Danıştay'dan karar çıktığı an atamalar yapılacak" denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber