MEB'den taşımalı öğrencilere ücretsiz yemek müjdesi! Taşımalı öğrenci ne demek? Ne anlama geliyor?

İmzalanan protokol kapsamında 1309 öğrenci ücretsiz öğle yemeğinden faydalanmış olacak. 2024-2025 ilk yarı yılı için geçerli olacak

Millî Eğitim Bakanlığınca paylaşılan metinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci yarıyıl dönemi için taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ücretsiz yemek verileceğini bu kapsamda imzalanan protokolde 1309 öğrenci bulunduğu şeklinde kaydedildi.

Yayımlanan metinde kent genelinde eğitim gören 1309 öğrenciye yemek hizmeti verileceği belirtilmiş. Bu kapsamda hazırlanan yemekler protokolde yer alan okullara dağıtımları yapılacak. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, imza törende yaptığı konuşmada, "Bugün burada öğrencilerimiz adına güzel ve bir o kadar da faydalı bir kararı daha almış olduk. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci dönemi için merkez ve ilçelerimizde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize öğle yemeği vermiş olacağız. Öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun". ifadelerini kullandı. İmza törenine bir çok yöneticiler ve temsilciler katıldı.

TAŞIMALI ÖĞRENCİ NE DEMEK? NE ANLAMA GELİYOR?

Taşımalı eğitim, öğrencilerin eğitim gördükleri yerleşim yerinde yeterli okul bulunmaması veya mevcut okulların kapasitesinin yetersiz kalması durumunda, öğrencilerin daha büyük merkezlere taşınarak eğitime devam etmelerini sağlamak amacıyla uygulanan bir sistemdir. Bu sistem, genellikle kırsal alanlarda veya nüfusu az olan yerlerde uygulanır. Taşımalı eğitimde öğrenciler, belirli bir güzergah üzerinden servis araçları ile okullarına taşınır ve eğitim gününün sonunda tekrar evlerine geri taşınırlar.

Taşımalı eğitim sistemi, öğrencilere daha kaliteli eğitim imkanı sunmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlar. Bu sistemin uygulanmasıyla, öğrencilerin daha donanımlı okullarda eğitim alabilmesi, ders çeşitliliğinden ve daha iyi eğitim olanaklarından faydalanabilmesi hedeflenir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber